بسیاری از افراد برای زندگی یا کار یک ملک از صاحب ملک اجاره می کنند، اما گاهی اوقات شرایط به گونه ای پیش می رود که صاحب ملک از مستاجر می خواهد ملک را تخلیه کنند. دلیل این تخلیه می تواند متفاوت باشد و از طرفی مستاجر نیز ممکن است به هر دلیلی ملک را تخلیه نکند. در چنین شرایطی قانون شرایطی را در نظر گرفته است که می توان حکم تخلیه گرفت. از همین رو ما در این مقاله مستند به قوانین، سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون را بررسی می کنیم و هر آنچه باید بدانید را می گوییم تا با یک عملکرد درست، بهترین نتیجه حاصل شود.

حکم‌ تخلیه چیست؟

حکم، فرمانی رسمی و معتبر از طرف مقام قضایی است که ضمن آن مجازاتی مانند حبس، اذنی مانند ثبت دادخواست طلاق از طرف زن یا تحقق فعلی مانند تخلیه ملک بر مجرم اعمال می شود؛ نادیده گرفتن حکم قاضی در بسیاری از موارد پیگرد قانونی را به دنبال دارد.

برای رهن یا اجاره مساکن و مغازه ها، باید قراردادی تحت عنوان اجاره نامه تنظیم شده و به امضای موجر و مستاجر برسد؛ طی این فرآیند، طرفین شروطی را مشخص می کنند. از مواردی که مالک اصلی ضمن قرارداد اجاره به آن متعهد می شود، می تواند ارائه بعضی از امکانات باشد.

از مهمترین وظایف مستاجر نیز عدم ارتکاب به افعال غیر قانونی در ملک و پرداخت اجاره ماهیانه به صورت کامل و در زمان مقرر می باشد؛ قانونگذار برای نقض هر یک از مفاد اجاره نامه از طرف موجر یا مستاجر، عواقبی تعیین کرده است.

صدور حکم تخلیه ملک یکی از پیامد هایی می‌باشد که توسط قانون برای برقراری‌ عدالت و رد مال به صاحب اصلی، در نظر گرفته شده است؛ این حکم توسط قاضی علیه مستاجری که پس از فسخ قرارداد ملک را به صاحب خانه تحویل نداده، صادر می گردد.

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون

حکم تخلیه تحت چه شرایط صادر می شود؟

مفهوم حقوقی حکم تخلیه، هنگامی در دعاوی‌ مربوط به املاک استیجاری تعریف پذیر و قابل صدور است که اجاره نامه ای معتبر برای بررسی و تحقیقات قضایی، به دادگاه ارائه شود؛ بر اساس قوانین کشور، سه فاکتور زیر بر اعتبار قرارداد اجاری تاثیر مستقیم دارد:

  1. قراردادی‌ منطبق با قوانین: بندهای اجاره نامه ای که تنظیم شده است، نباید با مواد قانونی مغایرتی داشته باشد؛ در غیر این صورت، قرارداد نامعتبر شناخته می شود، مثلا ملک نباید برای تولید مواد مخدر مورد استفاده بگیرد. بنابراین علاوه بر رعایت نکات مربوط به ثبت عقود در قانون مدنی کشور حین نگاشتن اجاره نامه، باید قوانین لازم الاجرای روابط موجر و مستاجر نیز رعایت شوند؛ پایبندی به این قانون در ابتدا اختیاری بوده و پس از اصلاحیه مصوب سال 1376، به شکل اجباری تغییر پیدا کرده است.
  2. تاریخ ابطال قرارداد: یکی دیگر از مواردی که باید حین تنظیم اجاره نامه مورد توجه قرار گیرد، مشخص شدن تاریخ ابطال قرارداد می باشد؛ البته مستاجر و موجر نیز می توانند شرایطی را اضافه کنند که به تبع نقض آنها، قرارداد باطل و غرامت نیز پرداخت شود!
  3. شهادت بر صحت قرارداد: برای معتبر شناخته شدن روند رهن یا اجاره، باید دو نسخه از اجاره نامه توسط مستاجر، موجر و دو شاهد عاقل، بالغ و مورد اعتماد از هر دو طرف امضا شود.

شرایط ثبت دادخواست تخلیه فوری و عادی چیست؟

ابتدا لازم است وجود مفهومی تحت عنوان تخلیه فوری رد شود؛ این عبارت مستند به هیچ قانونی نبوده و تنها برای بازارگرمی و جذب موکل استفاده می شود. نقض شروط ثبت شده در اجاره نامه، امکان ابطال آن از سمت مستاجر یا موجر را به میان می آورد:

الف) چه مالک موقت دلیل بطلان قرارداد باشد و چه اجاره نامه منقضی شده باشد، حق مالکیت باید به صاحب اصلی اش برگردانده شود؛ ماده 30 قانون مدنی که به اصل تسلط نیز معروف است، حدود این حق را شرح می کند: «هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع (نفع بردن) دارد. مگر در مواردی که قانون استثنا کرده باشد.»

ب) بسیاری از مالکان به واسطه اجاره املاک مسکونی و تجارى شان امرارمعاش می کنند؛ از آنجایی که نپرداختن مبلغ اجاره بر شرایط زندگی صاحب اصلی ملک تاثیر مستقیم دارد، عدم وصول اجاره طی سه ماه متوالی، امکان صدور حکم تخلیه و پیگرد قانونی علیه مستاجر را فراهم می کند.

ج) انتقال مالکیت موقت ملک از طرف مستاجر به فرد ثالث وجود ندارد و در صورت اثبات این امر در دادگاه، قاضی حکم تخلیه ملک و اجرائیه آن را صادر خواهد کرد.

د) آخرین شرط صدور حکم تخلیه توسط قاضی، هرگونه استفاده نامشروع مستاجر از ملک است؛ مثلا ملکی به عنوان انبار کالای قاچاق مورد استفاده قرار گرفته و مالک اصلی با ارائه مدارک محکمه پسند این امر را در مراجع قضایی به اثبات برساند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت دادخواست صدور حکم تخلیه ملک چیست؟

  • مدارکی برای احراز هویت شاکی، مانند شناسنامه و کارت ملی.
  • مدارکی برای احراز هویت مالک که شامل سند ملک است.
  • برای اثبات تحقق قرارداد، اصل اجاره نامه باید به دادگاه ارائه شود.
  • ارائه وکالتنامه در صورت اخذ وکیل
سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون چیست؟

مراحلی که موجر باید برای صدور حکم تخلیه برای ملک طی کند، بدین شرح است:

  1. ثبت دادخواست: ابتدا فرد باید به همراه مدارک گفته شده، به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و با تکمیل فرم های مربوطه تحت نظر مامور رسمی دولت، دادخواست تخلیه را ثبت کند.
  2. صدور ابلاغیه: با ثبت دادخواست تاریخ، مکان و زمان جلسات دادگاه توسط ابلاغیه هایی به شاکی‌ و شکایت‌علیه اعلام می شود.
  3. حضور در جلسات دادگاه: برای دادرسی قاضی به پرونده، طرفین شکایت یا نماینده قانونی آنها (وکیل) باید حتما در تمامی‌ جلسات شرکت کنند.
  4. صدور حکم و اجرائیه آن: در نهایت با بررسی مدارک و شواهد توسط مقام قضایی، حکم تخلیه صادر و در اسرع وقت اجرا خواهد شد.

برای صدور هرچه سریعتر حکم تخلیه از طرف قاضی، استخدام و مشاوره با وکیل حاذق پیشنهاد می شود؛ وکیل ملکی در ازای دریافت حق الزحمه، تمامی مراحل مربوط به صدور حکم تخلیه ملک استیجاری از جمله جمع آوری و تقدیم مدارک، تکمیل فرم ها، حضور در فرآیند احراز هویت شاکی و مالک و تطابق این دو، شرکت در جلسات دادگاه و… را انجام می دهد.

وکیل از ما یکی از سایت و مراجع حقوقی در زمینه معرفی وکیل است که شما می توانید با کمک آن سابقه وکلا را بررسی کنید و در نهایت پرونده ای که دارید را به یک وکیل بسپارید. برای مشاهده لیستی از وکلا که می توانند به شما در این خصوص کمک کنند، روی لینک زیر کلیک کنید.

https://vakilazma.com/list-of-10-of-the-best-real-estate-lawyers-in-ahvaz/

مدت زمان صدور حکم تخلیه ملک چیست؟

از لحظه ثبت دادخواست تا صدور حکم تخلیه ملک از طرف مراجع قضایی، برای طی شدن مراحل حقوقی حدودا یک ماه زمان لازم است؛ البته این بازه زمانی، تخمینی بوده و بسته به شرایط پرونده و مدارک ارائه شده متغیر می باشد.

کلام آخر

اگر به دنبال سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه طبق قانون هستید، این مقاله صفر تا صد این موضوع را به شما توضیح می دهد؛ بنابراین می توانید با مطالعه آن مدارکی که نیاز است را تکمیل کنید و آن ها را به بخش مربوطه ارائه دهید تا کارهای شما انجام شود و حکم تخلیه صادر گردد.