آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

اگر شغل شما ساخت آپارتمان یا برج‌های مسکونی و تخریب املاک قدیمی است یا اینکه اقدام به خرید و فروش آپارتمان کرده باشید با اصطلاح قدرالسهم آپارتمان آشنا هستید. در بیشتر مواقع قدرالسهم آپارتمان و نحوه‌ی محاسبه آن کاربرد بسیاری دارد. به عنوان مثال زمانی که شما یک ملک کلنگی چند واحده خریداری می‌کنید، ساختمان هیچ ارزشی ندارد اما در تعیین ارزش آپارتمان، قدرالسهم هر واحد از عرصه نقش مهمی دارد. همچنین محاسبه‌ی قدرالسهم آپارتمان یکی از مهمترین مسائلی است که هنگام قیمت گذاری یک واحد آپارتمان باید حتما محاسبه شود. یکی دیگر از مواردی که محاسبه قدرالسهم در آن اهمیت بسیاری دارد، املاک ورثه‌ای است. به دلیل اینکه امروزه افراد اطلاعات کمی درباره قدرالسهم آپارتمان دارند گاهی دچار مشکل می‌شوند. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره این موضوع در اختیارتان قرار دهیم.

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

قدرالسهم آپارتمان چیست؟

ابتدا می‌خواهیم بدانیم آپارتمان قدرالسهم دار چیست؟ زمین اختصاص داده شده به یک مجتمع و تعیین میزان هر واحد آپارتمان از این زمین را قدرالسهم آپارتمان می‌گویند. زمانی که فردی قصد خراب کردن یک مجتمع آپارتمانی قدیمی دارد یا هنگام تقسیم ارث و میراث، تعیین میزان قدرالسهم اهمیت بسیاری دارد که باید محاسبات لازم به صورت کارشناسی انجام شود. اگر یک ملک ارزش زیادی داشته باشد میزان مساحت قدرالسهم ملک هم زیاد است بدین معنا که آن مجتمع‌های آپارتمانی که در زمین وسیع‌تری ساخته شده‌اند، ارزش بیشتر و قدرالسهم بیشتری دارند. در اینجا مثالی برای شما می‌زنیم: اگر یک مجتمع آپارتمانی در زمینی به مساحت دو هزار متر ساخته شده باشد، این آپارتمان علاوه بر اینکه ارزش ذاتی دارد به دلیل اینکه قدرالسهم به آن تعلق می‌گیرد ارزش مازادی هم دارد. بنابراین اگر فردی قصد خرید چنین مجتمع‌هایی داشته باشد علاوه بر بالا بودن متراژ زمین، بالا بودن میزان قدرالسهم آپارتمان هم یک امتیاز حساب می‌کند.

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

دلیل اهمیت آگاهی درباره قدرالسهم آپارتمان

همانطور که گفته شد هر چقدر که میزان قدرالسهم یک آپارتمان بیشتر باشد، ارزش نهایی آن ملک هم بیشتر است. به عبارتی اگر متراژ یک مجتمع آپارتمانی بیشتر از تعداد واحد‌های آن باشد ارزش قدرالسهم آن ملک بیشتر است. یک خریدار مجتمع مسکونی، هزینه‌ای که پرداخت می‌کند مربوط به یک واحد اصلی است و هیچ هزینه‌ای بابت قدرالسهم پرداخت نمی‌کند. در هنگام ساخت و ساز یا تقسیم ملک و تخریب ملک باید حتما با یک کارشناس حقوقی مشورت شود تا هنگام تعیین میزان قدرالسهم مشکلی به وجود نیاید. نکته مهمی که باید بدانید اینکه فرمول محاسبه میزان قدرالسهم یک مجتمع تجاری با یک مجتمع مسکونی کاملا متفاوت است. امروزه بیشتر پرونده‌های مربوط به املاک در دادگاه‌ها به دلیل اختلاف در تعیین میزان قدرالسهم است به همین دلیل داشتن اطلاعات لازم در این زمینه بسیار مهم است.

روش محاسبه‌ی قدرالسهم آپارتمان

برای محاسبه‌ی قدرالسهم آپارتمان یک فرمول ساده‌ای وجود دارد که در این قسمت توضیح می‌دهیم. محاسبه قدرالسهم دو حالت دارد:

  1. اگر آپارتمان‌هایی که در یک مجتمع قرار دارند متراژ برابری داشته باشند باید کل متراژ زمین را به تعداد واحد‌های آن تقسیم کرد. در اینجا مثالی می‌زنیم.

مساحت یک مجتمع ۷۰۰ متری، شش واحد صد متری دارد قدرالسهم این آپارتمان چقدر است؟

۱۴۰ = ۵÷۷۰۰

سهم هر واحد ۱۴۰ متر است.

  1. در حالت دوم ممکن است مساحت واحد‌های آپارتمانی یک مجتمع برابر نباشند. در چنین مواقعی باید به میزان متراژ هر واحد یک قدرالسهم داد. به عنوان مثال

مساحت یک مجتمع ۲۰۰۰متر است. در این مجتمع ۴ واحد ۲۰۰ متری و سه واحد ۱۰۰ متری ساخته شده است. می‌خواهیم بدانیم قدرالسهم واحد ۱۰۰ متری چقدر است؟

۲۰۰۰۰۰ = ۱۰۰×۲۰۰۰

۲۰۰×۴=۸۰۰

۳×۱۰۰=۳۰۰

۸۰۰+۳۰۰=۱۱۰۰

۲۰۰۰۰۰÷۱۱۰۰=۱۸۲

قدرالسهم واحد‌های سه متری ۱۸۲ متر است.

محاسبه‌های ذکر شده مخصوص مجتمع‌های مسکونی است و برای مجتمع‌های تجاری کاربرد ندارد. برای درک بیشتر همچنین میتوانید این محاسبات را بر اساس اطلاعات پروژه امپریال پالاس انجام دهید.

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

آیا فضای پارکینگ و انباری در محاسبه قدرالسهم تاثیر دارد؟

یکی از بیشترین سوالاتی که درباره قدرالسهم آپارتمان مطرح می‌شود درباره این است که آیا مساحت پارکینگ و انباری در محاسبه قدرالسهم تاثیر دارد یا نه؟ باید گفت اگر در سند ملک مورد نظر درباره این فضاها اشاره‌ای شده باشد در محاسبه قدرالسهم تاثیر دارد. به دلیل اینکه ارزش فضاهای غیر مسکونی نسبت به فضاهای مسکونی کمتر است میزان آن را هم با ضریب یک دهم محاسبه می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که هر چند فضاهای غیر مسکونی در محاسبه‌ی قدرالسهم در نظر می‌گیرند اما ارزش آنها از ارزش ملک کمتر است.

چه زمانی باید به سراغ محاسبه قدرالسهم برویم؟

حال که فهمیدیم آپارتمان قدرالسهم دار چیست؟ می‌خواهیم بدانیم داستان قدرالسهم در چه مواقع ضروری است.

  • زمانی که می‌خواهید یک واحد آپارتمان کلنگی خریداری کنید: وقتی شما قصد خرید یک ملک کلنگی دارید باید بدانید که ساختمان هیچ ارزشی ندارد و باید بابت زمین ملک هزینه پرداخت کرد. داستان محاسبه‌ی قدرالسهم آپارتمان زمانی بیان می‌شود که یک ملک کلنگی چند واحدی دارای مالکین مختلفی است.
  • زمینی که سال ساخت بالایی دارد: گاهی اوقات شما آپارتمانی خریداری می‌کنید که کلنگی نیست اما سال ساخت بالایی دارد. در چنین مواقعی باید حتما قدرالسهم زمین محاسبه شود. هنگام خرید چنین ملکی حتما باید به زمان فروش آن هم فکر کنید. اگر شما ملکی که ۱۵ سال ساخت دارد و نوسازی شده را خریداری کنید بعد از هفت الی هشت سال که از این ملک استفاده می‌کنید بنای این ملک حدود ۲۲ سال می‌شود بنابراین در چنین حالتی حتما باید فروش بر مبنای قدرالسهم باشد.
  • فروش یک ملک چند واحدی با چند مالک به یک خریدار: اگر شما قصد خرید یک ملک چند واحدی که چند مالک دارد، را دارید باید یکبار قدرالسهم آپارتمان را محاسبه کنید و یکبار هم بر مبنای نوساز بودن آن قیمت‌گذاری کنید. در صورتی که ارزش ملک با محاسبه قدرالسهم بیشتر بود باید همان را به خریدار اعلام کنید.
آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

آپارتمان قدرالسهم دار چیست و قدرالسهم چگونه محاسبه می‌شود؟

سخن آخر

یکی از مهمترین مسائلی که باید در سرمایه‌گذاری بازار مسکن به آن توجه داشت این است که آپارتمان قدرالسهم دار چیست و نحوه محاسبه آن به چه صورت است. این مسئله به اندازه‌ای اهمیت دارد که یکی از مهمترین ارکان کار مشاورین املاک محسوب می‌شود. در این مقاله سعی کردیم که درباره آپارتمان قدرالسهم دار چیست توضیح دهیم و اطلاعات لازم در خصوص نحوه محاسبه قدرالسهم آپارتمان و اهمیت آن در اختیارتان قرار دادیم.

منبع :

https://diyar22.com/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%D8%A7%D9%85%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%84-%D9%BE%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3/