طراح داخلی کیست و وظیفه آن چیست؟
وظایف یک طراح داخلی چیست؟ از کجا یک طراح حرفه ای داخلی پیدا کنیم؟ اینها سؤالاتی است که اگر می خواهید طراحی داخلی خانه جدید را انجام دهید یا به فکر تغییر دکوراسیون خانه خود هستید، مطرح می شود. طراحان داخلی از عناصر هنری برای ایجاد فضاهای کاربردی و ایمن در ساختمان استفاده کرده، تا سلیقه های مختلف مشتریان را پاسخگو باشند. همچنین برای ایجاد یک هارمونی زیبا، از هماهنگی این عناصر با نور و ترکیب رنگ های محیط، اطمینان حاصل می کنند.
سرفصل های مقاله
Toggleدر این مقاله از ویلا املاک شمال، به بررسی وظایف و نقش طراحان داخلی می پردازیم. تا انتهای متن با ما همراه باشید تا بدانید چرا باید از ایده های یک طراح دکوراسیون داخلی استفاده کنید؟
طراح داخلی کیست؟
طراح داخلی (interior designer) کسی است که با علم، هنر و خلاقیت خود و بهره برداری بهینه از فضا، طراحی کاربردی و نقشه کشی دقیق؛ فضایی کاربردی، ایمن و پایبند قوانین ساختمانی ایجاد می کند. صرف نظر از نوع پروژه، هر طراح تلاش میکند تا با ایجاد این فضاهای جذاب و مناسب، نیازهای خاص مشتری را برآورده کند. اما نمی تواند بدون مشورت با مهندس سازه و دریافت تأییدیه های لازم، جایگاه دیوارهای باربر سازه را تغییر دهد.
طراحان داخلی دوره های آموزش تخصصی قوانین ساختمان، پایداری محیطی، طراحی فنی و سایر ملاحظات طراحی را می گذرانند. در نهایت هر طراح ممکن است در یک زمینه خاص مانند طراحی مسکونی، تجاری، بیمارستان ها، هتل ها، نمایشگاهی یا بینالمللی فعالیت کند.
وظایف و مسئولیتهای طراحان داخلی چیست؟
این طراحان، فرایند تغییر طراحی داخلی هر فضای درون ساختمان را با هدف زیبایی شناسی و ارائه راه حل های کارآمد، انجام می دهند. یک طراح داخلی علاوه بر توانایی انجام پروژه های بازسازی ساده مانند بهبود چیدمان لایه های درونی ساختمان؛ پروژه های عظیم طراحی مدرن با جزئیات و مسائل فنی بیشتر مانند صداگذاری، سیستم روشنایی و حتی انتخاب جایگاه در و پنجره ساختمان را نیز بر عهده می گیرد. در ادامه به برخی از وظایف این شخص اشاره می کنیم.
برای دریافت و بررسی پروژه های جدید، به مزایده می رود.
اهداف اولیه و الزامات فضایی که باید طراحی شود، را با توجه به سلیقه و نظر مشتری، مشخص می کند.
با معماران، مهندسان، نقاشان و پیمانکاران، برای درک بیشتر نحوه عملکرد، ظاهر و مبله شدن فضای داخلی همکاری می کند.
الگوهای حرکت افراد در محیط و نحوه استفاده از فضا را تحلیل و مشخص می کند.
برای انتخاب وسایل، مبلمان و دکوراسیون با مشتری مشورت می کند.
طرح های اولیه از جمله طراحی پلان و نقشه برقکاری و نورپردازی را آماده می کند.
از برنامه های طراحی کامپیوتری برای تهیه و نشاندادن نقشههای نهایی استفاده میکند.
جدول زمانی برای پروژه طراحی داخلی و تخمین زدن هزینه های پروژه آماده کرده و برآوردهای دقیق را به کارفرما ارائه می دهد.
با رعایت مشخصات پروژه و بودجه، مصالح و وسایل خانه، مانند نورپردازیها، مبلمان و شیرآلات را سفارش داده یا تهیه میکند.
بر نصب مصالح، مبلمان و سایر عناصر طراحی نظارت دارد.
هرگونه شکایت یا نگرانی را با بازدید از مراحل تکمیل پروژه برطرف می کند.
دانش فعلی خود را در مورد روندها، نوع مصالح، تکنیکها و سایر پیشرفت ها در طراحی داخلی افزایش می دهد.
مهارتها و تواناییهای طراحان داخلی چیست؟
طراح داخلی با تسلط به دروس طراحی و تخصص خود در این حرفه خلاق، توانایی ترسیم نقشه یک فضا با هدف بهرهبرداری بهینه از آن را دارد. این فرد باید همیشه در حال یادگیری تکنیک های جدید طراحی مدرن، طراحی نئوکلاسیک و … برای تکمیل پروژه های بازسازی یا چیدمان فضای داخلی و روف گاردن باشد. در واقع با به روز نگه داشتن هنر خود، میتواند پاسخگوی مشتریان بیشتری باشد. در ادامه توانایی ها و مهارت های لازم برای طراحان داخلی را بررسی می کنیم.
- جزئیات گرا با توانایی حل مسئله.
- مهارت های سازمانی و ارتباطی عالی.
- توانایی استفاده از عناصر مختلف برای ایجاد فضای داخلی زیبا.
- مهارت های طراحی بصری قوی از جمله تناسب و زیبایی شناسی.
- مهارت های عالی ارتباط کلامی و نوشتاری.
- مهارت استفاده از نرمافزار طراحی به کمک کامپیوتر (CAD).
- درک اولیه قوانین ساختمان و مقررات بازرسی مربوط به فضای داخلی.
طراحان داخلی با چه متخصصهایی همکاری دارند؟
طراح داخلی، در اغلب اوقات با متخصصان بسیاری از زمینه های دیگر برای پیشبرد پروژه همکاری می کند. به همین دلیل باید با رشتههای مختلف مانند معماری داخلی، طراحی سازه، مدیریت پروژه، معماری و … آشنا باشد. یک طراح موفق، زمان زیادی را صرف شناخت روش کار هرکدام از این رشته ها می کند.
در یک پروژه، طراحان داخلی نه تنها با تیم خود، بلکه به طور مستقیم با افراد و متخصصان زیادی مانند معماران، مهندسان، پیمانکاران، کارگران ساختمانی، متخصصین برق، لوله کشها، نجاران، نقاشان، سازندگان مبلمان، متخصصان در و پنجره، مجسمه سازان و سازمان های دولتی همکاری می کنند.
سؤالات متداول
ویژگی های مهم یک طراح داخلی چیست؟
حس هنری، خلاقیت، جزئینگری، دید بصری، مهارت های حل مشکل و توانایی برقراری ارتباط سازنده با مشتری و سایر همکاران فعال در پروژه از ویژگی های طراحان داخلی است.
وظایف طراحان داخلی چیست؟
یافتن پروژه های جدید، تعیین نیازهای مشتری، مشخص کردن حرکت افراد در محیط، نحوه استفاده از فضا، آمادهکردن طرحهای اولیه از وظایف طراحان داخلی است.
سخن آخر
همان طور که در متن بالا به آن اشاره شد؛ طراحان داخلی با ارائه راهکارهای خلاقانه و هنری بر اساس علم و دانش ساختمان، یک محیط آرام، امن و دلنشین را برای زندگی ایجاد می کنند. این طراحان برای خلق فضاهای کاربردی علاوه بر سلیقه مشتریان، باید الزامات و استانداردهای ایمنی ساختمان را نیز در نظر بگیرند. همچنین جنبه های فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و شرایط اقلیمی و جغرافیایی را برای ساماندهی به فضاهای داخلی بررسی می کنند.